Trending

Στο χείλος του γκρεμού γνωστή ασφαλιστική εταιρεία

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την ασφαλιστική International Life, η οποία πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εξαγοράς ή εκκαθάρισής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, χθες η Τράπεζα της Ελλάδος έθεσε προθεσμία μίας εβδομάδας προκειμένου η εταιρία να βρει ανάδοχη ασφαλιστική επιχείρηση και να μην οδηγηθεί σε resolution. Ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου θα πρέπει να έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την International Life. 

Η ασφαλιστική εταιρία ανήκει στον κλάδο ασφαλειών ζωής και διαθέτει χαρτοφυλάκια προϊόντων ζωής και γενικών ασφαλίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προτεραιότητα τίθεται η σωτηρία των  νοσοκομειακών συμβολαίων ανθρώπων που έχουν πληρώσει επί χρόνια εισφορές και κινδυνεύουν να βρεθούν ξεκρέμαστοι λόγω των εξελίξεων στην International Life. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι βέβαιον ότι αν βρεθεί αγοραστής για την ασφαλιστική εταιρία, θα προχωρήσει στην εξαγορά του συνόλου των χαρτοφυλακίων της (και ζωής και γενικών ασφαλίσεων)  ή θα περιοριστεί στα ζωής, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να οδεύσουν προς resolution.

Σημειώνεται ότι συζητήσεις για την εξαγορά της International Life είχε η Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
capital.gr
Νεότερη Παλαιότερη