Trending

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν στο Καβούρι

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Δημοκρατίας Β.Πούτιν  είχε αργά χθες  το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο πουδιέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος, στο Καβούρι.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως «η Ρωσία βλέπει στην Ελλάδα μία ιδιαίτερα σημαντική χώρα της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα βλέπει στη Ρωσία μία σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Από τον τουρισμό έως τη γεωργία, έως τον πολιτισμό και στο σύνολο της οικονομίας».

Όπως υποστήριξε, αυτό που έχει σημασία είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων κάτι «για το οποίο συζητήσαμε εκτενώς με τον κ. Πούτιν, πέραν των διμερών σχέσεων που κατά κοινή μας διαπίστωση είναι άριστες». «Με τον κ. Πούτιν κάναμε ανασκόπηση για τη ρευστή κατάσταση στην περιοχή αλλά και το Κυπριακό» τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

Υπογράμμισα τις πολλές δυνατότητες που έχει η οικονομία και μπορεί να πετύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ

«Σας ευχαριστώ που συμφωνήσατε να συναντηθούμε και ήδη ανάφερα ότι τα μέλη της οικογένειας σας που ασχολήθηκαν με πολιτική συνέβαλαν στις ελληνορωσικές σχέσεις» επεσήμανε απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την αρχή της συνάντησης και πρόσθεσε :

Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι η ανάπτυξη διακρατικών σχέσεων υπερβαίνει την πολιτική και κάναμε πολλά για ανάπτυξη σχέσεων όταν στην Ελλάδα ήταν οι εκπρόσωποι του κόμματος σας.
Η σημερινή επίσκεψη ήταν επιτυχής και ουσιαστική. Σε πολλά πράγματα συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, ενώ είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Χαρά μου να σας γνωρίζω προσωπικά. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποί σας στη Βουλή θα υποστηρίξουν ρωσικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.
bankwars.gr
Νεότερη Παλαιότερη