Trending

Τα Jumbo επεκτείνονται και στην αγορά των super markets

Το χτίσιμο της θέσης του στις γειτονικές αγορές συνεχίζει ο όμιλος Jumbo ενεργοποιώντας νέα σύμβαση franchise για την αγορά της Σερβίας με τον επιχειρηματία Νίκο Βερόπουλο. Πρόκειται για την επέκταση προηγούμενης συνεργασίας για την αγορά της ΠΓΔΜ, όπου ο επιχειρηματίας λειτουργεί ήδη ένα κατάστημα Jumbo. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ν.Βερόπουλους αποχωρώντας από την αγορά της Ελλάδας και μεταβιβάζοντας την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον όμιλο Παντελιάδη, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των εργασιών του στα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει σε Σερβία και ΠΓΔΜ την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Vero, και προτίθεται να δημιουργήσει σε βάθος πενταετίας περίπου 15 νέα σημεία, στις συγκεκριμένες δύο αγορές. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται έτσι η λειτουργία αντίστοιχων καταστημάτων Jumbo τα οποία θα γειτνιάζουν με τα σούπερ μάρκετ.

Στο βαλκανικό χώρο εκτός της συγκεκριμένης συνεργασίας, ο όμιλος Jumbo διαθέτει επίσης σύμβαση franchise με τον όμιλο Balfin για τις αγορές της Αλβανίας και του Κοσσόβου. Η θυγατρική του ομίλου Balfin, εταιρία Kidzone διαχειρίζεται τρία καταστήματα (2 στην Αλβανία εντός εμπορικών κέντρων και ένα στην Πρίστινα του Κοσσόβου).

Δεδομένου ότι ο όμιλος Jumbo επενδύει στη σταδιακή επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, οι παραπάνω συνεργασίες franchise ενισχύουν τη στρατηγική του σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα, προστατεύουν τη δραστηριότητα του από τον κίνδυνο των συναλλαγματικών διαφορών. Αντιθέτως σε Βουλγαρία και Ρουμανία –όπου υφίστανται κλειδωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες των τοπικών νομισμάτων με το ευρώ- ο όμιλος επενδύει αυτόνομα δημιουργώντας υπολογίσιμη θέση, όπως εξάλλου και στην Κύπρο.

Ήδη στη Ρουμανία ελέγχει δίκτυο 7 σημείων με στόχο στην προσεχή χρήση που αρχίζει τον Ιούλιο να προσθέσει ακόμη δύο σημεία πώλησης. Αντιστοίχως στη Βουλγαρία ελέγχει 8 σημεία πώλησης και επενδύει στην προσθήκη ενός ακόμη σημείου μέσα στη χρήση 2016-2017, ενώ στην Κύπρο διαθέτει δίκτυο 5 σημείων. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία, οι βασικές αγορές του εξωτερικού, τρέχουν με διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων και είναι κερδοφόρες παρά τις επενδυτικές δαπάνες που πραγματοποιεί ο όμιλος. 
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη