Trending

Το πόθεν έσχες του Α. Τσίπρα οδηγεί σε παραίτηση γνωστό δημοσιογράφο

Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτησή του από τον ΒΗΜΑ FM, όπου ήταν διευθυντής, και τον ΔΟΛ γενικότερα υπέβαλε ο Βασίλης Χιώτης. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση παραίτησης είναι αμετάκλητη και το διαζύγιο είναι φιλικό και ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη βρει στην επόμενη στέγη του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Η είδηση της παραίτησης ήρθε λίγη ώρα μετά την εκπομπή του, όπου υποστήριξε ότι το σπίτι που δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και ότι το αγόρασε σε πλειστηριασμό! Ωστόσο, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η παραίτησή του δεν έχει να κάνει με όσα είπε στην εκπομπή του.

Ως γνωστόν στο πόθεν έσχες του, ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως μένει στο ενοίκιο. Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε ερωτήματα. Ερωτώμενος τον Φεβρουάριο του 2013, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο (τότε) πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ είχε απαντήσει πως μένει στο ενοίκιο.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Χιώτης σήμερα από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM «(…) κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού».

Τα όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Μαξίμου και όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η ανακοίνωση ήταν ουσιαστικά απάντηση στον Βασίλη Χιώτη. Το σημείωμα της κυβέρνηση έκανε λόγο για δημοσιογραφική αλητεία, που «είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής».

ΧΙΩΤΗΣ: Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική.
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σοκάρομαι, αυτή τη στιγμή είπε ψέματα ο Τσίπρας; Αλλάζει ο κόσμος εντός μου.
ΧΙΩΤΗΣ: Εσύ πιστεύεις λοιπόν πως εντάξει ο Τσίπρας είπε ψέματα μέχρι εδώ είναι το τερμάτισε. Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου χω συνέχεια… Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.
ΧΙΩΤΗΣ: Ακριβώς.
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ψάρι μυρίζει πολύ.
ΧΙΩΤΗΣ: 1-0
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη