Trending

Τσίπρας: Οι δανειστές μας οδηγούν εκτός ευρώ και σε εκλογές

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων, στέλνουν το μήνυμα ότι έχουν λάβει την απόφαση να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Μας οδηγούν στη δραχμή» φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πηγές της Realnews ο πρωθυπουργός, τόνισε ακόμη πως «εφόσον η Ευρώπη αποδεχθεί τον εκβιασμό του ΔΝΤ για τα επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, ουσιαστικά θα πάψει να υπάρχει και θα αποδείξει πως θέλει να επιστρέψει την Ελλάδα στη δραχμή».

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κατέληξαν στην απόφαση: 
«Συμφωνία ή εκλογές. Οικουμενική κυβέρνηση δεν συζητάμε, ούτε νομοθέτηση προληπτικών μέτρων».

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, παρουσία πέραν του πρωθυπουργού – του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππάς και Αλέκου Φλαμπουράρη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και Παιδείας, Νίκου Φίλη, της κυβερνητικής εκπροσώπους, Όλγας Γεροβασίλη, των γενικών γραμματέων κυβέρνησης και υπουργικού συμβουλίου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Μιχάλη Καλογήρου, καθώς και ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Σε περίπτωση που οι δανειστές υποκύψουν στις πιέσεις ΔΝΤ και Schaeuble και επιμείνουν στην ψήφιση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων για το 2018 από την ελληνική Βουλή είναι πολύ πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες, αναφέρει η Real News.

Η κυβέρνηση εάν επιλέξει μπροστά στα αδιέξοδα το σενάριο των εκλογών, θα πρέπει προηγουμένως να υποβάλλει την παραίτησή της, αφού έως και έναν χρόνο μετά την εκλογή της δεν μπορεί να επικαλεστεί εθνικό λόγο προκειμένου να ζητήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχαιρεσίες.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη