Trending

Βενιζέλος:Υπάρχει τάση στη ΝΔ που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ

Βόμβα από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει τάση μέσα στη ΝΔ που στηρίζει την κυβέρνηση υπονομεύοντας τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη «τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα αναφερόμενος στο Eurogroup.

Είπε ωστόσο ότι απομένει να ισχύσει η συμφωνία της 9ης Μαΐου και σημείωσε ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα, χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και αναγκάστηκε να υποχωρήσει με τους χειρότερους όρους.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης. Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της. Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα».

Αναφερόμενος στον επονομαζόμενο «κόφτη» είπε πως ίσχυε ήδη ένας νόμος που παρακολουθούσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά αυτό είναι άλλο και αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση με την κάβα μέτρων, είναι άλλο. Ερωτηθείς για το χρέος είπε πως «δυστυχώς έχουμε υπαναχώρηση των ευρωπαίων από τις δεσμεύσεις του 2012 και του Ιουλίου του 2015 οπότε και οι αποφάσεις επαναλάμβαναν τις δεσμεύσεις του 2012».

Τέλος ζήτησε τη συσπείρωση και την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς και απέκλεισε τη συνεργασία της με το ΣΥΡΙΖΑ.
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη