Trending

Βερόπουλος + Jumbo = Βουλγαρία

Με το βλέμμα στα Βαλκάνια κινείται πλέον ο Νίκος Βερόπουλος. Μετά την απόχωρησή του από την ελληνική αγορά, που σηματοδότησε η πώληση της εν Ελλάδι αλυσίδας στη METRO της οικογένειας Παντελιάδη, ο επιχειρηματίας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην ενδυνάμωση της παρουσίας της Vero στη Σερβία και στα Σκόπια, όπου ήδη αριθμεί 17 καταστήματα (11+6).
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος έχει ήδη προαναγγείλει επενδύσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να προσθέσει ακόμα 16 σημεία πώλησης (από οκτώ σε κάθε χώρα), στα επόμενα πέντε χρόνια.

ΣΥΝ JUMBO ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ...

Παράγοντας-κλειδί στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων φαίνεται ότι αποτελεί η αλυσίδα του Απόστολου Βακάκη, με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Βερόπουλος έχει τα δικαιώματα franchise του Jumbo για τις δύο αυτές χώρες (ήδη στα Σκόπια υπάρχει παρουσία). Μάλιστα, στόχος είναι, όπου αυτό είναι εφικτό, τα πολυκαταστήματα να ανοίγουν στην ίδια
έκταση με τα supermarket. 

...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Και, μπορεί ο Νίκος Βερόπουλος να αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδιαφέρον του για παρουσία και σε τρίτη χώρα στην περιοχή, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι συζητήσεις έχουν υπάρξει ώστε η σχέση με την πλευρά Βακάκη να λειτουργήσει και αντίστροφα. Δηλαδή, η πλευρά Jumbo να στρώσει
το χαλί στη Vero, σε κράτη, όπου έχει παρουσία μόνο η πρώτη. Και, η πρώτη εξ αυτών είναι η Βουλγαρία.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ CARREFOUR
Η συγκυρία, πάντως, είναι ευνοϊκή, για τη δρομολόγηση άμεσων εξελίξεων, με δεδομένη την πώληση του hypermarket Carrefour στο mall της Σόφιας από την πλευρά Μαρινόπουλου... διαδικασία, οι προσφορές για την οποία είναι δεκτές μέχρι σήμερα. Με δεδομένη την απόφαση της οικογένειας Μαρινόπουλου να αποεπενδύσει από τη χώρα (να θυμίσουμε το deal με την Piccadilly, για το σύνολο των καταστημάτων εκεί, που τελικά ναυάγησε).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το δίκτυο αυτό (με 22 καταστήματα) μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τους κυρίους Βερόπουλο και Βακάκη. 
fnbdaily.gr
Νεότερη Παλαιότερη