Trending

Βγενόπουλος: καταγγέλλει για εκβιασμό και δωροληψία την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Για απόπειρα εκβιασμού και δωροληψία καταγγέλλει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σήμερα υπέβαλα μήνυση για δωροληψία δικαστικού υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.


Όπως αποκάλυψε ο κ. Βγενόπουλος:
«Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού, εμπορία επιρροή, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορων άλλων. 
Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα, αποκάλυψε.
Σύμφωνα με τα γεγονότα οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG και του ελέγχου της Θάνου στην κα Τσατάνη.
Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

«Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας». 
Νωρίτερα, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση για τις κυπριακές διεκδικήσεις 4 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, πίσω από την αντιδικία Κύπρου - Ελλάδας έχουν προκύψει πολλά ζητήματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις.
«Είχα αναφερθεί στις ενέργειες Παπαγγελόπουλου, αλλά δεν γνώριζα ότι 2 ημέρες πριν η κ. Τσατάνη είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης», τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
«Ζήτησα επισήμως τη δικογραφία Παπαγγελόπουλου», ανέφερε ο πρόεδρος της MIG, σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν ούτε καν στην κοινή λογική οι ισχυρισμοί Παπαγγελόπουλου.
Όσον αφορά την υπόθεση των κκ Μπουλούτα και Φόρου, ο Α. Βγενόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG.
Οι κατηγορίες κατά των δυο στελεχών επιφέρουν ποινές 27 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα μηδέν, αλλά δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας, κατήγγειλε.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη