Trending

20.000 συμβόλαια της International Life μεταφέρονται στην Εθνική Ασφαλιστική

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να κλείσει η μεταβίβαση χαρτοφυλακίων ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 20.000 συμβόλαια ζωής, τα οποία καλύπτονται από την εταιρία με περιουσιακά στοιχεία.

Το προσύμφωνο της μεταβίβασης υπογράφηκε στις 14 Ιουνίου και αύριο το θέμα αναμένεται να περάσει από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ΤτΕ είναι και αυτή που κίνησε τη διαδικασία για τη μεταβίβαση των συμβολαίων της International Life, λόγω ελλείμματος κεφαλαίων της τελευταίας. Σημειώνεται ότι η International Life έχει και σκέλος Γενικών Ασφαλίσεων, για το οποίο η ΤτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 30 Αυγούστου στη διοίκηση της εταιρίας να αναζητήσει επενδυτές που θα βάλουν νέα κεφάλαια, ύψους 21 εκατ. ευρώ. 

Δεδομένου του μεγαλύτερου κοινωνικού ρόλου των ασφαλίσεων ζωής και προ του κινδύνου να βρεθούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για νοσοκομειακή περίθαλψη ή συνταξιοδοτική κάλυψη πελάτες της International Life που κατέβαλαν εισφορές επί πολλά έτη, η ΤτΕ προέκρινε τη διαδικασία μεταβίβασης ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής σε άλλη εταιρία. Κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ο μόνος ενδιαφερόμενος ήταν η Εθνική Ασφαλιστική.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη