Trending

Αλλάζει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε συνεργασία με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  θα παρουσιάσουν  στις 5 Ιουλίου 2016 το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.  Η εμφάνισή του θα μοιάζει πολύ με αυτήν του νέου 10ευρου που γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες.  Ωστόσο, αυτά τα νέα χαρτονομίσματα   θα τεθούν πρώτη φορά σε δημόσια κυκλοφορία την Άνοιξη του 2017. 

Οι κατασκευαστές  χαρτονομισμάτων,  οι βιομηχανίες του κλάδου και η ΕΚΤ, υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης,  με στόχο να τονίσουν τη δέσμευσή τους και να εξασφαλίσουν πως όλα τα μηχανήματα των τραπεζών, καθώς και οι ίδιες οι τράπεζες θα δεχθούν το νέο χαρτονόμισμα και την ημερομηνία κυκλοφορίας του στις αγορές. Δεσμεύτηκαν επίσης, να ενημερώνουν τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέλη σχετικά με το νέο χαρτονόμισμα.

Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, είναι το περισσότερο ευρέως χρησιμοποιημένο χαρτονόμισμα από όλα τα υπόλοιπα με διαφορά. Περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν τεθεί σε κυκλοφορία, αντιπροσωπεύοντας το 45% της συνολικής τους  κυκλοφορίας.

Η ΕΚΤ και οι συνεργάτες της, διεξήγαγαν στις 15 Ιουνίου 2016 στην Banco de España της Μαδρίτης ένα σεμινάριο ειδικά διαμορφωμένο για την ομάδα κατασκευαστών χαρτονομισμάτων  και άλλους . Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να βοηθήσει τους συνεργάτες της να προετοιμαστούν καταλλήλως για τον ερχομό του νέου χαρτονομίσματος και να διευκολυνθεί η προσαρμογή όλων σε αυτές τις αλλαγές.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη