Trending

Αλλάζει χέρια γνωστή βιομηχανία

Στον έλεγχο των Μαίρης Χατζάκου και της Δέλτα Τροφίμων περνά η Μεβγάλ και παραμένει σε ελληνικά χέρια, βάσει των αποφάσεων της χθεσινής γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους παλιούς μετόχους κατά 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πλευρά της κ. Μαίρης Χατζάκου θα εισφέρει στην ΑΜΚ το ποσό των 7 εκατ. ευρώ και η πλευρά της ΔΕΛΤΑ το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια Συμεωνίδη δεν έχει ακόμη αποφασίσει την πιθανή συμμετοχή της στην ΑΜΚ, ενώ η πλευρά Παπαδάκη μένει εκτός και έτσι απομακρύνεται από τη μετοχική σύνθεση της γαλακτοβιομηχανίας.

Τα ποσοστά της κ. Μαίρης Χατζάκου και της ΔΕΛΤΑ θα διαμορφωθούν στο 44% για την κάθε πλευρά.

Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ποσό 2,8 εκατ. ευρώ θα δοθεί για να εξοφληθεί δάνειο του fund Sankaty, που συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons, και ποσό περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του ποσοστού της οικογένειας Χατζηθεοδώρου – Παπαδάκη.

Το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ (περίπου 2,7 εκατ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί η ρευστότητα της βιομηχανίας, η οποία σε αμέσως επόμενη φάση θα επιδιώξει και την αναδιάρθρωση των τραπεζικών της δανείων, που προσεγγίζουν τα 53-55 εκατ. ευρώ σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη χθεσινή γενική συνέλευση, το 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ βρισκόταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Χατζηθεοδώρου - Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου - Συμεωνίδη.
newmoney.gr

Νεότερη Παλαιότερη