Trending

Attica Bank: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Πρόεδρος

Νέα Πρόεδρος στην ATTICA BANK, η  Άννα Πουσκούρη – Reiche με μακρόχρονη εμπειρία στον διεθνή και εγχώριο τραπεζικό χώρο σε όλους τους τομείς των τραπεζικών εργασιών και σε θέματα στρατηγικής και χρηματοδοτήσεων.

Διευθύνων  Σύμβουλος παραμένει ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί στο αξίωμα αυτό από τον Φεβρουάριο του  2015 .

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας  που εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας  συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1.Άννα Πουσκούρη-Reiche του Μιχαήλ, Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.

Η κα Άννα Πουσκούρη – Reiche έχει 32 χρόνια εμπειρία στον διεθνή τραπεζικό χώρο. Άρχισε την καριέρα της στην Διεύθυνση Διεθνών Συναλλαγών της Bayerische Vereinsbank (μετά Bayerische Hypo – und Vereinsbank, Unicredit), ίδρυσε το Representative Office και το 1989 το κατάστημα της Τράπεζας στην Ελλάδα. 

Ασχολήθηκε κυρίως με Corporate και Investment Banking (κοινοπρακτικά δάνεια, Project Finance, Trade Finance, Ναυτιλία, Διαχείριση περιουσίας) στην Ελλάδα και την Νότια Ευρώπη, τελευταία ως Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Νότια Ευρώπη. Απεχώρησε από την Τράπεζα τον Ιούνιο 2010 και προσφέρει από τότε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα στρατηγικής και χρηματοδοτήσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η κα Πουσκούρη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο του Μονάχου Οικονομικά (ΜΑ) και Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Έχει παρακολουθήσει πολλά Σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το Advance Management Program στο Harvard Business School. Μιλά γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη κα έχει δύο παιδιά.

2. κ. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη
εκτελεστικό μέλος. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ και Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΤΑΑ

3. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος του Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος,
εκτελεστικό μέλος.

4. κ. Δημήτριος Βογανάτσης του Νικολάου, εκτελεστικό μέλος.

5. κ. Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, εκτελεστικό μέλος.

6. κ. Αθανάσιος Πρέσβελος του Ευαγγέλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

7. κ. Ηλίας Περτζινίδης του Παναγιώτη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

8. κ. Αντώνιος Πρωτονοτάριος του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

9. κ. Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

10. κ. Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

11. κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκινού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό  μέλος.

12. κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος.

13. κ. Στυλιανός Πλιάκης του Ηρακλή, μη εκτελεστικό μέλος.

14. κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος.

15. κ. Δημήτρης Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

16. κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου του Στυλιανού, πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει των διατάξεων του ν.3723/2008.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και μετά τη λήξη της, παρατείνεται αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει Τακτική Γενική Συνέλευση.
Νεότερη Παλαιότερη