Trending

Δύο νέες ελληνικές startups στο δίκτυο της Endeavor

Επεκτείνεται το δίκτυο της Endeavor, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, στην Ελλάδα με την προσθήκη των Sychem και Workable. Η επιλογή τους έγινε στο 64ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 25-27 Μαΐου. 

Η Sychem, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αλέξανδρο Υφαντή, ιδρύθηκε το 2000 και είναι σήμερα  ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικών έργων αφαλάτωσης νερού υψηλών προδιαγραφών καθώς και εξειδικευμένων έργων ανοικτής γεωθερμίας, κυρίως για βιομηχανικές και μεγάλες τουριστικές μονάδες. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός νερού στην Ελλάδα με 130 εργαζόμενους και έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 100 έργα σε 7 χώρες στην Ανατολική Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. 

Η Workable, που εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νίκο Μωραϊτάκη, ιδρύθηκε το 2012 και προσφέρει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο cloud λογισμικό διαχείρισης της διαδικασίας εξεύρεσης προσωπικού. Μέσα από την πλατφόρμα της Workable, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν και να οργανώνουν τα βιογραφικά που λαμβάνουν, να προγραμματίζουν συνεντεύξεις και να επιλέγουν τους καταλληλότερους υποψήφιους εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Επιπλέον, η επικοινωνία των διαθέσιμων θέσεων εργασίας γίνεται αποτελεσματικότερα μέσω του website της Workable και της συνεργασίας της με δεκάδες δημοφιλή job boards διεθνώς, όπως τα Indeed, Linkedin και Monster. Η Workable έχει σήμερα 5.000 πελάτες σε 88 χώρες, 94 εργαζόμενους και έχει συγκεντρώσει 34.5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 36 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 41 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 25 επιχειρήσεις από 14 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1,274 από 804 εταιρείες σε 25 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Endeavor και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $8 δισ. το 2014.

Στο δίκτυο περιλαμβάνονται οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM και Avocarrot.

Σχετικά με την Endeavor (www.endeavor.org.gr)
Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο αρθρογράφος των New York Times Thomas Friedman αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας». Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους. 

Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 1.000 επιχειρηματίες από την Endeavor παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500,000 θέσεις εργασίας και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $8 δισ. το 2014. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

Νεότερη Παλαιότερη