Trending

Έρχονται ταμειακές μηχανές για δικηγόρους, γιατρούς

Με όπλο το «πλαστικό» χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμειακή και όχι χειρόγραφες αποδείξεις, ευελπιστεί το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα ώστε να μη χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή ο δημοσιονομικός «κόφτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος Taxis ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουν στην Καραγεώργη Σερβίας τις πωλήσεις και τα έσοδα από ΦΠΑ.

Για να πετύχει όμως το σχέδιο αυτό, θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη