Trending

Microsoft: Ένας Έλληνας σε πολύ υψηλό διεθνές πόστο

Από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Δημόσιου Τομέα για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Mıcrosoft, ο Κώστας Λουκάς.

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Λουκάς θα είναι επικεφαλής για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη συνεργασιών σε κρατικό επίπεδο, στις 33 χώρες ευθύνης του, με σκοπό την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος των πολιτών.

Ο Κώστας Λουκάς, τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στη Microsoft Ρουμανίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας σε τοπικό επίπεδο.

Ξεκίνησε να εργάζεται στη Microsoft Ελλάς πριν από έντεκα χρόνια, αρχικά ως Οικονομικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής Marketing, μέχρι το 2011, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Microsoft Κύπρου & Μάλτας.

Πριν από τη Microsoft, ο κ. Λουκάς είχε αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και η Procter & Gamble.

Ο κ. Λουκάς είναι κάτοχος Executive MBA από το πανεπιστήμιο του INSEAD, MSc σε Finance από το London School of Economics and Political Science και έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Κώστας Λουκάς θα παραμείνει στο Βουκουρέστι ασκώντας τα νέα του καθήκοντα.
Νεότερη Παλαιότερη