Trending

Το νέο μέλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι, με πρόταση της Επιτροπής Επιλογής και απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, το νέο μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ είναι ο κος Christof Gabriel Maetze. Ο διορισμός του λαμβάνει χώρα  σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου 3864/10 όπως ισχύει και η θητεία του ορίζεται από την 1η Ιουνίου 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017. Η σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό φύλλου 282 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) στις 2 Ιουνίου 2016.

Ο κος Maetze διαθέτει τριακονταετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει στέλεχος σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Commerzbank, Dresdner Bank και στην HypoVereinsbank (νυν UniCredit Bank AG) στη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη. Έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, ενεργή συμμετοχή στις δύο (2) μεγαλύτερες συγχωνεύσεις τραπεζών στη Γερμανία, επέβλεψε διάφορους επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς, την ανάπτυξη και εφαρμογή επιτυχημένης στρατηγικής σε επιχειρηματικές μονάδες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά και μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων.

Από το 2007 έως το 2015 διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Commerzbank με αρμοδιότητες που συμπεριλάμβαναν και τον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Commerzbank παγκοσμίως. Διετέλεσε επίσης Επικεφαλής του τομέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Dresdner Bank σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κος Maetze κατέχει Bachelor of Science (BSc.) από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης της Φρανκφούρτης και συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα διοίκησης στο Harvard Business School, στο Institut Européen d’Administration des Affaires  (INSEAD), στο International Institute for Management Development (IMD), στη Σχολή Διοίκησης του St. Gallen, καθώς και στο Baden-Badener Unternehmergespräche (BBUG).
Νεότερη Παλαιότερη