Trending

Νέος αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα

Από την 1 Ιουνίου 2016, την αποκλειστική εκπροσώπηση της Skoda στην Ελλάδα ανέλαβε η εταιρεία Skoda Kosmocar. Η τσέχικη μάρκα, που ανήκει στο γκρουπ Volkswagen μέχρι τις 31 Μαΐου 2016, εκπροσωπεί το στην Ελλάδα από την Βιαμάρ.

Ο νέος επίσημος εισαγωγέας ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Skoda στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επιτυχημένης της συνεργασίας με τον όμιλο Volkswagen τα τελευταία 46 χρόνια.

Η Skoda, είναι ένας από τους ιστορικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895 και τα κεντρικά γραφεία της παραμένουν μέχρι σήμερα στο Mladá Boleslav. Τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα η μάρκα είναι τα: Citigo, Fabia, Rarid, Octavia, Yeti και Superb. Το 2015 παραδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ανήκει στην Volkswagen από το 1991. Ο oόμιλος Volkswagen είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους oμίλους στον κόσμο. Η Skoda, σε συνεργασία με τον όμιλο, κατασκευάζει και εξελίσσει ανεξάρτητα τα αυτοκίνητά της, όπως επίσης εξαρτήματα, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων. Δραστηριοποιείται σε τρεις τοποθεσίες της Τσεχίας, κατασκευάζει στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία και Ινδία κυρίως σε συνεργασία με τον όμιλο, όπως επίσης και στην Ουκρανία και Καζακστάν μέσω τοπικών εταίρων. Απασχολεί πάνω από 26.600 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές.
Νεότερη Παλαιότερη