Trending

Ο Γ.Τράγκας σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις - Ελληνική τραγωδία

Άρθρο του Γιώργου Τράγκα για τις σημερινές ραγδαίες εξελίξεις με το Brexit και την Ελλάδα που δημοσιεύθηκε στο crashonline.
"Όσοι διαβάσετε το προφητικό άρθρο μου στο Crash που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα θα καταλάβετε γιατί είμαι τόσο ικανοποιημένος και χαρούμενος για την ετυμηγορία των Άγγλων για το Βrexit.

Οι Άγγλοι βρήκαν και πάλι την απαραίτητη δύναμη ψυχής να αντισταθούν και να πουν όχι στη Γερμανική κηδεμονία της Ευρώπης. Σίγουρα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κάπου πάνω από το Λονδίνο χαμογελάει και επαναλαμβάνει την περίφημη δήλωσή του: « Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις το λόγο. Τον ξέρουν αυτοί». Έχουμε πλέον το πρώτο μεγάλο ρήγμα στη βαριά οικονομική κατοχή  της Γηραιάς Ηπείρου από το Βερολίνο. Οι σύμμαχοι άρχισαν  να γκρεμίζουν τους σύγχρονους ναζιστικούς αετούς.

Στην παγκόσμια ιστορία οι μεγάλοι πόλεμοι τελείωναν όταν οι αγγλοσάξονες αναλάμβαναν ουσιαστική δράση. Είναι βέβαιο ότι μετά τη μεγάλη Βρετανία θα φύγουν και άλλοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είναι πλέον ούτε «ευρωπαϊκή» ούτε «ένωση». Όπως σωστά έχουν προβλέψει πολλοί αυτό που έκανε η πολιτική που εφάρμοσε το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε θα γυρίσει ως μπούμερανγκ πάνω στη Γερμανία και θα αποτελέσει μία ακόμα συντριπτική ήττα της. Είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε μεγάλα κανόνια σε γερμανικές επιχειρήσεις και κυρίως τράπεζες, όπως η DeutscheBank.

Είναι θέμα χρόνου να δούμε τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης που πρόσκεινται στον αγγλοαμερικανικό άξονα να διαφοροποιούν την πολιτική τους και τη στάση τους απέναντι στο Βερολίνο. Όλοι συνειδητοποιούν πλέον ότι υπό τη Γερμανική κατοχή μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων, αυξήθηκε η ανεργία, επλήγησαν η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες των Ευρωπαίων.

Όλοι έχουν καταλάβει ότι η λιτότητα που επέβαλε το Βερολίνο ήταν η πλέον διεφθαρμένη πολιτική που αποσκοπούσε στο να κερδοσκοπεί και να αισχροκερδεί ασύστολα η Γερμανική οικονομία σε βάρος των υπολοίπων χωρών. Η «δημοσιονομική πειθαρχία» που ποινικοποίησε την κοινωνική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες ήταν το προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο κρύφτηκε η απέραντη γερμανική βουλιμία και διαφθορά.

Επί των ημερών της γερμανικής κατοχής αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκή ένωση δεν έχει ούτε ισότιμες, ούτε αλληλέγγυες σχέσεις, ούτε καν έντιμη συνεταιρική συναλλαγή μεταξύ των μελών της. Είναι μια καθαρή σχέση υποταγής και δουλείας μεταξύ τοκογλύφων και χρεοφειλετών. Ούτε η Βρετανία, ούτε τα ευρωπαϊκά κράτη, ούτε η Ελλάδα θα πάθουν τίποτα εάν επιτέλους σταματήσουν να κερδίζουν μόνο οι Γερμανοί. Ποιος ή ποιοι τώρα θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη του Σόιμπλε, κάτω από τη σκιά του γερμανικού αετού; Εμείς ως λαός έχουμε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ανοησίας και δουλικότητας. Διαθέτουμε αριστερά και δεξιά γερμανόφιλα κόμματα, με γερμανόφιλους πολιτικούς. Σκεφτείτε μόνο ότι με αριστερή κυβέρνηση υπογράψαμε έναν αιώνα αποικιακής κατοχής!

Ποιο είναι το μέλλον τώρα της Ελλάδος που η Ευρώπη αποσυντίθεται και διαλύεται; Θα είναι δορυφορίσκος των Γερμανών όταν θα «ξεκολλάνε» και θα αποκτούν την οικονομική ελευθερία τους τα μεγάλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου; Μετά τον ευάλωτο και εκχωρημένο Αλέξη Τσίπρα, το πολιτικό μέλλον μας θα είναι ο πιστός, από ό,τι φαίνεται, φίλος του Βερολίνου Κυριάκος Μητσοτάκης; Μέχρι στιγμής έχουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που πορεύεται ακούγοντας τον Γερμανό “bigbrother”. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι ενώ δείχνει να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις δεν πείθει την πλειοψηφία του κόσμου. Στο φινάλε σε μια Ευρώπη που σταδιακά απομονώνει τους Γερμανούς και θέλει να ξεφύγει από την κατοχή τους, εμείς θα είμαστε οι «γερμανόδουλοι» ιθαγενείς; Ο ελληνικός λαός θα είναι συνεχώς με σκυφτό το κεφάλι επειδή οι πολιτικοί του «ακούνε»… μόνο στα γερμανικά; Η θέση της Ελλάδος ήταν, είναι και θα είναι με τους συμμάχους, δηλαδή με τον αμερικανοβρετανικό άξονα. Έχοντας καλές διπλωματικές σχέσεις με τους διαχρονικούς συμμάχους πήραμε μέρος σε όλους τους πολέμους και κερδίσαμε ως έθνος. Είναι ηλιθιότητα να πιστεύουμε ότι με το γερμανικό μνημόνιο θα αποκτήσουμε πάλι εθνική κυριαρχία και ανεξάρτητη οικονομία. Είναι καιρός να το καταλάβουν όλοι οι «γερμανόγλωσσοι» των Αθηνών. Η Ευρώπη αναπτύσσει φυγόκεντρες και διασπαστικές δυνάμεις εξαιτίας της αθεράπευτης, γενετικής βουλιμίας και βαρβαρότητας των Γερμανών που θέλουν να έχουν μονίμως τους άλλους λαούς κάτω από τη μπότα τους. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι άλλοι μερκελιστές πολιτικοί, εδώ και καιρό αγκαλιάζονται και φιλιούνται με τους γερμανούς υπαλλήλους των Βρυξελλών θα κατανοήσουν ότι το ρήγμα του Brexit μοιάζει με αυτό που προκλήθηκε από το παγόβουνο στον Τιτανικό. Οι πρώτες χώρες που θα μπάσουν τα περισσότερα νερά και θα καταποντιστούν θα είναι οι γερμανόφιλες…

ΥΓ. Φανταστείτε μετά από ένα τέτοιο ιστορικό δημοψήφισμα αντί να παραιτηθεί ο Κάμερον να έλεγε στους Άγγλους: πήρα το μήνυμά σας και πάω να διαπραγματευτώ συμφωνία!"
Νεότερη Παλαιότερη