Trending

Ο Σόϊμπλε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ως ένας από τους πιο πιθανούς υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πλέον ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι έχει προταθεί κι επίσημα από το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ.

Σύμφωνα με το Έθνος, που επικαλείται πληροφορίες της «Bild», έχουν γίνει επαφές εδώ και μήνες από πλευράς Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια σύμπλευση μεταξύ των δύο κομμάτων για την υποψηφιότητα Σόιμπλε.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει 44 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας, έχει αντεπεξέλθει εξαιρετικά σε υψηλότατα κρατικά αξιώματα και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Ούτε καν οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν θα μπορούν να το αμφισβητήσουν σοβαρά αυτό» δήλωσε ο Μπόσμπαχ.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές το 2017, κάθε κόμμα θα υποβάλει τη δική του υποψηφιότητα.

Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί, από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, είναι του υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος θεωρείται ότι «έχει μεγάλα ποσοστά αποδοχής και είναι σε θέση να λειτουργήσει υπερκομματικά».
newmoney.gr
Νεότερη Παλαιότερη