Trending

Οι διαφημιζόμενοι εγκαταλείπουν το MEGA

Το χαλί κάτω από τα πόδια του ήδη απαξιωμένου Μega, φαίνεται να τραβούν τώρα και οι διαφημιζόμενοι. Ήδη από την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του τηλεοπτικού σταθμού ζήτησαν από το εμπορικό τμήμα να μην μεταδίδονται -ανάμεσα στις επαναλήψεις που προβάλλονται τις τελευταίες μέρες- ούτε διαφημιστικά μηνύματα.

Εν τω μεταξύ στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και το γενικότερο κλίμα απαξίωσης για το κανάλι με τις συνεχιζόμενες απεργίες, οι διαφημιζόμενοι εκτιμούν ότι ίσως δεν αξίζει πια να το επιλέγουν για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Όπως λένε, ειδικά αν το κανάλι οδηγηθεί τελικά στο κλείσιμο, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συνεχίσουν να του δίνουν διαφήμιση. Οι  διαφημιστές ωστόσο, τους καλούν να μείνουν αυτή τη δύσκολη ώρα στο πλευρό του Mega αφού ούτως ή άλλως τα χρήματα της διαφημιστικής δαπάνης καταβάλλονται πολύ αργότερα και έτσι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες θέτουν νέους όρους προς τους μετόχους του MEGA, ζητώντας  ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22.7 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος καταβάλλει προσπάθειες να καταλήξουν επιτέλους οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων και να καταστεί δυνατό μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες να καταβληθεί ποσό 1,5 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και κάποιες άμεσες υποχρεώσεις.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη