Trending

Spiegel κατά Γιούνκερ: "ακανόνιστη συμπεριφορά" και αλκοόλ

Την περίοδο της επίσκεψης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα επέλεξε το γερμανικό Spiegel για να δημοσιεύσει άρθρο βάλλοντας με σφοδρότητα κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα το «Spiegel» γράφει ότι «ο κατάλογος των μονομερών ενεργειών του Γιούνκερ είναι μακρύς. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, έδειξε φανερά την υποστήριξή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν είναι ένας από τους δανειστές της Ελλάδας».

Το περιοδικό κάνει λόγο για εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά, που φαίνεται να ανησυχεί ακόμη και συμμάχους του μέσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ. Το ρεπορτάζ κάνει εξάλλου αναφορά και σε προσωπικά θέματα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «ο Γιούνκερ φαίνεται πως δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της υγείας του, ενώ δεν περνά ούτε ένα λεπτό δίχως να ανάψει ακόμη ένα τσιγάρο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Πολίτικο έγραψε πρόσφατα ένα δημοσίευμα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από τον Γιούνκερ».
Νεότερη Παλαιότερη