Trending

Στήριξη Γάλλου Πρωθυπουργού σε Αλέξη Τσίπρα

Η Ελλάδα έχει περάσει τις δύσκολες στιγμές και γυρίζει σελίδα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τον Γάλλο ομόλογό του, Manuel Valls. 

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι Ελλάδα και Γαλλία έχουν κοινές αξίες και κοινή ευρωπαϊκή διαδρομή και συνεχίζουν τον κοινό βηματισμό τους.

Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls.

«Αγαπητέ Αλέξη σ΄ευχαριστώ για την υποδοχή σου. 
Στη Γαλλική αρχαιολογική σχολή είδαμε μια πάρα πολύ ωραία επιγραφή που έλεγε ότι η Σχολή αυτή δημιουργήθηκε σε ένδειξη φιλίας και τιμής προς την αρχαία Ελλάδα και σε ένδειξη φιλίας προς τη σημερινή Ελλάδα.

Και νομίζω ότι μετά από 150 χρόνια ισχύουν όλα αυτά ακόμα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Εάν στηρίξαμε την Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και εάν στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις είναι γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης». 
«Και για τη Γαλλία και για την Ευρώπη έχουμε ανάγκη την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι τώρα έχει περατωθεί μια περίοδος. 

Ο κ. Valls εξέφρασε την ελπίδα η επόμενη να είναι μια περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες. 

«Έχουμε να επεξεργαστούμε πολλούς φακέλους από κοινού για το μέλλον της Ευρώπης και το προσφυγικό, που η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, και η Γαλλία είναι αλληλέγγυα και για να οικοδομήσουμε ένα πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στα δικαιώματα» ανέφερε. 

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Αλέξη Τσίπρα, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ενώ κατόπιν Τσίπρας και Valls θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα συναντηθεί στις 14:00 μετά το μεσημέρι σήμερα και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη