Trending

Τρομοκρατική επίθεση στο Euro 2016;

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Ουκρανία συνέλαβε έναν Γάλλο με όπλα και εκρηκτικά, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Την σύλληψη επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής, Ολεγκ Σλομποντιάν. 

«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η υπηρεσία SBU είναι αρμόδιες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της συνοριοφυλακής. Η SBU, η μυστική υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία επεμβαίνει όταν οι συλλήψεις αφορούν αλλοδαπούς, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο 25χρονος Γάλλος φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατικό σχέδιο για επίθεση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro2016.

Ο άνδρας είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, φυτίλια, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό M6. Το ίδιο κανάλι ανέφερε ότι ο Γάλλος επιχείρησε να περάσει λαθραία τα όπλα στην Γαλλία και συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. 

Σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό σάιτ DNA ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν υποψίες ότι ο άνδρας επιχειρούσε να πάρει στην κατοχή του περισσότερα όπλα. 
euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη