Trending

Ζητήθηκε από τους εργαζόμενους μείωση αποδοχών κατά 33% και την απέρριψαν

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης για προσωρινή μείωση των αποδοχών τους κατά 33%. 

Ειδικότερα, έγινε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της διοίκησης της Ε.Β.Ζ Α.Ε. με τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων των εργαζομένων της εταιρείας με αντικείμενο την νέα ΣΣΕ και με στόχο τον εξορθολογισμό των μισθολογικών δαπανών, οι οποίες είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία.

Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν υπήρξε πεδίο συνεννόησης και οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. 

Η συμβιβαστική πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για την προσωρινή μείωση κατά 33% των αποδοχών των εργαζομένων με όριο προστασίας τα 1.340€ μηνιαίως, απορρίφ θηκε.

Η διαπραγματευτική ομάδα της διοίκησης της εταιρείας θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
«Η επιβίωση της Ε.Β.Ζ Α.Ε. είναι αναγκαία τόσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας όσο και για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, μιας καλλιέργειας τόσο σημαντικής για την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες αγρότες και τις χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται από τις παράλληλες δράσεις της καλλιέργειας και της μεταποίησής της», αναφέρεται σχετικά.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη