Trending

Έκλεισε deal Vodafone - Wind στην Ελλάδα

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης (ΜοU) με την Wind Hellas.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης προβλέπει τη συνεργασία τους, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα, σε επενδύσεις για την υλοποίηση και χρήση δικτύων σταθερής πρόσβασης νέας γενιάς με τη χρήση οπτικών ινών. 

«Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι καλύτερο υπάρχει στις νέες τεχνολογίες, μέσω συνεχών επενδύσεων στο δικό μας δίκτυο και της επιδίωξης για στρατηγικές συνεργασίες όχι μόνο στο κινητό, αλλά και στο σταθερό δίκτυο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης. «Παράλληλα, πιστεύουμε ότι απαιτείται μακροπρόθεσμη αντίληψη και επενδύσεις σε τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μέλλοντος, προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να υποστηρίζει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην Ισπανία, η Vodafone δημιουργεί ένα νέο δίκτυο οπτικής ίνας υπερυψηλών ταχυτήτων μέσα από μία κοινή επενδυτική συμφωνία με την Orange, για να εξυπηρετήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην Πορτογαλία, αναπτύσσει επιπρόσθετο δίκτυο οπτικής ίνας υπερυψηλών ταχυτήτων, ενώ έχει, ήδη, εγκαταστήσει δίκτυο οπτικής ίνας σε περισσότερα από 2,3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο επενδύσεων που συμπεριλαμβάνουν και συμφωνίες για κοινές επενδύσεις με τη NOS και την Portugal Telecom. 

Στην Ιρλανδία, συνέστησε κοινοπραξία με την εταιρεία ηλεκτρισμού ESB για την κατασκευή ενός 100% δικτύου οπτικών ινών υπερυψηλών ταχυτήτων για 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην Ιταλία, η Vodafone και η Wind έχουν έρθει σε συμφωνία με την ηλεκτρική εταιρεία Enel για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών υπερυψηλών ταχυτήτων.
Νεότερη Παλαιότερη