Trending

Η Frigoglass κλείνει το εργοστάσιο στην Κίνα

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει σήμερα την αλλαγή του λειτουργικού της μοντέλου στην αγορά της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνει τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας στη μονάδα της στην Guangzhou της Κίνας στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016. Ο όγκος παραγωγής του εργοστασίου της Κίνας θα ενσωματωθεί στις μονάδες της Frigoglass στην Ινδία και την Ινδονησία, όπου η εστίαση στην συνεχή βελτίωση των λειτουργικών διαδικασιών έχει απελευθερώσει επαρκή δυναμικότητα, ικανή να απορροφήσει τον μεταφερόμενο όγκο.

Η Frigoglass θα διατηρήσει τις εμπορικές της δραστηριότητες και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών στην αγορά της Κίνας, καλύπτοντας απρόσκοπτα τις ανάγκες των πελατών της από το υπάρχον παραγωγικό της δίκτυο. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής της βάσης στην Ασία, τη μείωση του σταθερού κόστους και θα ενισχύσει την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της.

Μέσω της εδραιωμένης παρουσίας και πρόσβασης στην εφοδιαστική βάση της Κίνας, η Frigoglass θα συνεχίσει να διατηρεί μια εύρωστη και αποδοτική αλυσίδα εφοδιασμού για τον Όμιλο, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικό κόστος.

Η Frigoglass θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την αναμενόμενη εξοικονόμηση κόστους σε ετήσια βάση και τις αντίστοιχες δαπάνες αναδιάρθρωσης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2016.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

'Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της παραγωγικής μας βάσης, μείωση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας της οργανωτικής μας δομής. Η αλλαγή του λειτουργικού μας μοντέλου θα συντελέσει στην απλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ασία και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα μας. Με τις συγκεκριμένες κινήσεις επενδύουμε ξεκάθαρα στο μέλλον της Εταιρείας.'"
Νεότερη Παλαιότερη