Trending

Έρευνα για το Ad – blocking στην Ελλάδα από την TailWind και κλαδικούς φορείς

Η TailWind, μέλος του TDG και εκ των σημαντικότερων εταιριών παροχής αυτοματοποιημένων, data driven τεχνολογικών λύσεων σε εκδότες, διαφημιστικές εταιρίες και διαφημιζόμενους στην Κεντρική-Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, προχωρά στην διεξαγωγή της πρώτης έρευνας για τη χρήση ad blocker στην Ελλάδα.  Η έρευνα τελεί υπό την αιγίδα των ΣΔΕ, ΕΔΕΕ  και IAB και σε αυτήν συμμετέχουν κορυφαίοι εκδότες όπως το Athinorama,  ο Alpha, οι Αττικές  Εκδόσεις, ο Antenna, το Capital, o ΔΟΛ, το iefimerida, η Liquid Media, η Prime Media, το Proto Thema, το Real Group, το Star Channel, ο Sport fm, τo TNC Digital Media Group  και συνολικά περισσότερα από 70 sites.  

H έρευνα γίνεται σε συνεργασία με την διεθνή εταιρεία μετρήσεων Oriel και τη Focus Bari και έχει ως στόχο τη μέτρηση του ποσοστού χρήσης αd blockers αλλά και τη καλύτερη κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών πίσω από τη χρήση ad blocker.  Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα επιτρέψουν την έναρξη ευρείας συζήτησης για τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από όλους τους stakeholders του κλάδου της επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ad blocking. 

Ο Παναγιώτης Γιαννακούρας, Senior International Product Manager της TailWind δήλωσε: “Αν και το ad blocking είναι από τα σημαντικότερα θέματα  που απασχολεί σήμερα τον κλάδο του digital advertising  παγκοσμίως, με πλειάδα άρθρων και μελετών να έχουν γραφεί σχετικά, στην Ελλάδα στερούμαστε στοιχείων που παρέχουν μια ξεκάθαρη εικόνα τόσο για την έκταση του όσο και για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας αυτή αγκαλιάστηκε από το ΣΔΕ, την ΕΔΕΕ και το ΙΑΒ Hellas όσο και από τη πολύ μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων publishers σε αυτή". 

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρήσης εξειδικευμένης τεχνολογίας που επιτρέπει τη μέτρηση χρήσης ad blocker και ερωτηματολογίου για τη συλλογή ποιοτικών χαρακτηριστικών ενώ τα αποτελέσματα της αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη