Trending

Ανοιχτά όλα τα σενάρια για μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών

Στην τελική φάση έκδοσης  Ομολογιακού Δανείου Μετατρέψιμου σε μετοχές (ΜΟΔ) ύψους 99 εκατ. ευρώ μπήκε η Forthnet, υπό την πίεση της εκτίμησης ότι το κεφάλαιο κίνησης που έχει στα ταμεία της δεν επαρκεί για τις τρέχουσες δραστηριότητές της τους επόμενους 12 μήνες και με τα σενάρια για την κάλυψή του όλα ανοιχτά, καθώς, όπως δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης στο Ενημερωτικό Δελτίο της έκδοσης που εγκρίθηκε χθες Πέμπτη  από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν γνωρίζει αν οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν την πρόθεση να συμμετέχουν.

Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών και των μέχρι στιγμής ενδείξεων οι βασικοί μέτοχοι της Forthnet (Wind με 33%, GO 22,605 MASSAR 22,605% και Vodafone Ελλάδος 6,506%) δεν προτίθενται να συμμετέχουν στο ΜΟΔ και μένει να φανεί αν η προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου να προσελκύσει τρίτο επενδυτή θα έχει αποτέλεσμα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.


Οι Wind και Vodafone παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, ωστόσο, η άποψή τους είναι ότι η αποτίμηση της εισηγμένης, εξαιτίας των υψηλών δανειακών της υποχρεώσεων (περίπου 326 εκατ. ευρώ) και των χρεών της προς τους προμηθευτές, είναι απαγορευτική στο να διαθέσουν κεφάλαια και πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις με βασικότερη αυτή της μείωσης του δανεισμού της Forthnet, έπειτα από συμφωνία με τις τράπεζες για «κούρεμα» των δανείων της. Ο κ. Παπαδόπουλος προφανώς δεν ξέρει τη θέση των βασικών του μετόχων τυπικά, αλλά ουσιαστικά την γνωρίζει, τουλάχιστον όπως διαμορφώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή, γι΄ αυτό και όταν ερωτήθηκε σχετικά σε χθεσινή συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ) δήλωσε νόημα: «Καθώς το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο είναι υπέρ παλαιών μετόχων, όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν, έμπρακτα πλέον, το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία, και όχι μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ».
www.infocom.gr
Νεότερη Παλαιότερη