Trending

Διευθύντρια πολιτικού γραφείου και μέλος του ΔΣ της Attica Bank

Μια περίπτωση διπλοθεσίας που προκαλεί ερωτηματικά αποκάλυψε με άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρόκειται για την περίπτωση της Αικατερίνης Ζευγώλη, μέλους του ΔΣ της Attica Bank από το 2012 και παράλληλα διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αικατερίνη Ζευγώλη εξελέγη στο ΔΣ της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου του 2012 ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του, θέση στην οποία παρέμεινε για 15 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Ιδιαίτερα το διάστημα Ιούνιος 2013-Φεβρουάριος 2014 αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στην τράπεζα.

Λίγο πριν εκλεγεί μέλος του ΔΣ της Attica Bank είχε διοριστεί, στις 9 Ιουλίου 2012, ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών, «διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα», όπου και παρέμεινε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκείνη την εποχή νόμο, «ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού, όπως επίσης σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματός τους». koutipandoras.gr Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη