Trending

Αυξάνονται τα διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών

Το κόστος μετακίνησης των οδηγών για το δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα προβλέπεται να διαμορφωθεί μετ' επιστροφής στα 23€.

Την πρόβλεψη για το ύψος της επιβάρυνσης των ΙΧ με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαίας κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Το δυσκολότερο έργο των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζεται παράλληλα ενώ ο δρόμος είναι σε κυκλοφορία, προβλέπεται κατά το μεγαλύτερο τμήμα του να παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Θα παραμείνουν για τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, τα σημεία του αυτοκινητοδρόμου που συνδέονται με τον σιδηρόδρομο που χρειάστηκαν περίπου μία τριετία για να δρομολογηθούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις, για φέτος, τα έσοδα υπολογίζονται σε 63 εκ. ευρώ, σε 87,7 εκ. ευρώ το 2017 και σε 104 εκ. ευρώ το 2018. Πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης ενέκρινε την πληρωμή της 15ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου ύψους 21 εκ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό. Το έργο, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου θα λάβει για αποζημιώσεις και πριμ επιτάχυνσης ύψους 214 εκ. ευρώ.
Νεότερη Παλαιότερη