Trending

Εκπλήξεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις από την MRB (για τη Real News) και την Opinion (για λογαριασμό του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής").

MRB: στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Opinion: η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη