Trending

Ελληνική startup συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων

H Centaur Analytics, μια ελληνική startup στον τομέα του αγροτικού IoT, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έκλεισε χρηματοδοτικό γύρο seed 1,3 εκατ. δολαρίων με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο OurCrowd First.

Η εταιρεία με έδρα το Βόλο έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση και την προστασία της παραγωγής μετά την συγκομιδή, όταν αυτή σε βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το ποσό αυτό θα δαπανηθεί στην επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των ιδιόκτητων ασύρματων αισθητήρων (οι οποίοι παρακολουθούν τη σοδειά από την στιγμή της αποθήκευσης, μέχρι και την στιγμή που θα φτάσει στο ράφι) και την πλατφόρμα γνωστικών υπηρεσιών για την άμεση παρακολούθηση και προστασία της ποιότητας του προϊόντος μετά τη συγκομιδή.

Από την πλευρά του, ο Yori Nelken, επικεφαλής της OurCrowd First ο οποίος ηγήθηκε του επενδυτικού σχήματος και εισήλθε στο ΔΣ της Centaur Analytics σημείωσε ότι «οι αρχές διατήρησης της ποιότητας των αγρο-προϊόντων δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 150 χρόνια, κατί το οποίο είναι αξιοσημείωτο δεδομένης της προόδου της ασφάλειας των τροφίμων του 21ου αιώνα και των ανησυχιών του πιθανού αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο πρόεδρος και CEO της Centaur Analytics, Σωτήρης Μπαντάς πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη χρηματοδότηση αυτή, καθώς επικυρώνει την πρόοδό μας μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα παρέχει την απαιτούμενη οικονομική ισχύ να εμπορευματοποιήσουμε τους ιδιόκτητους αισθητήρες μας και τα γνωστικά συστήματα για την άμεση και καλύτερη παρακολούθηση και προστασία των καλλιεργειών μετά τη συγκομιδή». fpress.gr Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη