Trending

Επίθεση Wall Street Journal κατά Κυβέρνησης

Σε άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Παλαιολόγου στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρεται πως “η λαϊκιστική κυβέρνηση της Ελλάδας, της οποίας ηγείται η σκληρή αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχει πολλά από τα απολυταρχικά ένστικτα των κομμουνιστών πρώην εταίρων της, τις αξίες των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι απεχθάνεται”.

Στη συνέχεια, η WSJ αναφέρεται στην υπόθεση Στουρνάρα και την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου, τονίζοντας ότι “συνέβη μόλις λίγες ώρες αφού ο κ. Στουρνάρας ειδοποίησε την κυβέρνηση ότι έβαζε βέτο στις επιλογές της για θέσεις – κλειδιά, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Attica Bank. Η Τράπεζα Αττικής είναι ένας δανειστής σε μπελάδες συνδεδεμένος στενά με τον κατασκευαστικό τομέα. Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα είπε ότι μέχρι να ξεακαθαρίσει το ζήτημα ηγεσίας, τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής θα παγώναν”.

Συνεχίζοντας, το άρθρο του Γιάννη Παλαιολόγου αναφέρει ότι “ο κ. Στουρνάρας εδώ και πολύ καιρό είναι ο κακός στην εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική κρίση. Οι πρώτες τους συγκρούσεις έγιναν όταν ήταν υπηρεσιακός υπουργός ανάπτυξης το 2012. Ο κ. Στουρνάρας προσπάθησε να τρέξει έναν αριθμό μεγάλο επενδύσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για πολιτικό πραξικόπημα. Μετά, τον Μάρτιο του 2014 ήταν ο υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον αποκάλεσε ‘τον βασικό εκτελεστή του συμβολαίου εξόντωσης της Ελληνικής οικονομιίας και των Ελλήνων'”. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη