Trending

ERGO - ΑΤΕ Ασφαλιστική "εις σάρκαν μίαν"

Σε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο μιας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί, ο Πρόεδρος του Ομίλου της ERGO Dr. Markus Riess και ο CEO των εταιριών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα κ. Θεόδωρος Κοκκάλας υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν εκπροσώπους του επιχειρηματικού και οικονομικού χώρου για την ένταξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον  Όμιλο της ERGO. 

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ο Όμιλος ERGO, μέλος του Ομίλου Munich Re, κατέστη με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κλάδο Ασφαλίσεων Ζημιών στην Ελλάδα, καθώς και ότι, η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντική στρατηγική επένδυση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του Ομίλου Munich Re - ERGO στη Διοίκηση της ERGO στην Ελλάδα, καθώς και στις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και οικονομίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η ERGO, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα πριν από 27 χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είχε μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία και καταξιώθηκε ως σημείο αναφοράς στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της και την ουσιαστική και διαχρονική προσφορά της προς ασφαλισμένους, συνεργάτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, εργαζόμενους, μετόχους και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την προσφορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, η οποία έχει και αυτή να επιδείξει μακρά παρουσία και σημαντικό έργο στην Ελλάδα, καθώς είναι μία από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες, που έχει συμβάλει στην εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα. Ακόμη εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το προσωπικό και τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών της ERGO στην Ελλάδα για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχή εταιρική πορεία, καθώς και προς τα στελέχη του ομίλου Munich Re - ERGO για την αποφασιστική και διαχρονική υποστήριξή τους. 

Αναφορικά με τη στρατηγική της ERGO έγινε σαφής ο προσανατολισμός ενίσχυσης του διεθνούς χαρακτήρα του Ομίλου, ενώ οι βασικοί στόχοι του συνοψίστηκαν στα ακόλουθα: 

  • Αποτελεσματική και αποδοτική οργάνωση και λειτουργία.
  • Πλήρης ψηφιοποίηση δεδομένων και διαδικασιών.
  • Προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ελκυστικότητας, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες κάθε τμήματος της αγοράς.

Αντίστοιχα, στόχος της ERGO στην Ελλάδα είναι η αξιοποίηση της ηγετικής της θέσης για τη διασφάλιση της σταθερής και κερδοφόρου ανάπτυξής της καθώς και για την αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και την εδραίωση της ασφαλιστικής συνείδησης.

Τέλος ο Dr. Riess, ο κ. Κοκκάλας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα στελέχη των εταιριών του ομίλου ERGO στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους προσκεκλημένους σε επίκαιρα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και της οικονομίας γενικότερα. 
Νεότερη Παλαιότερη