Trending

Ομοβροντία Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά κατά Καλογρίτσα

Σε ροντέο εξελίσσεται η υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών αλλά και όλα τα παρελκόμενα.

Οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης (STAR) και Κοντομηνάς (Alpha) που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια στριμώχνουν με κινήσεις τους τον επίσης επιχειρηματία Καλογρίτσα. Με ρεπορτάζ τους και τα δύο κανάλια καταφέρονται κατά της υπόθεσης του "πόθεν έσχες" του Καλογρίτσα.

τονίζουν ότι ο επιχειρηματίας πρόκειται να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52,6 εκατ. ευρώ) μέσω τραπέζης βάζοντας εγγύηση ένα αγροτεμάχιο-βοσκοτόπι στην Ιθάκη το οποίο όμως εμφανίζεται να ανήκει σε άλλον.

Το βοσκοτόπι έχει έκταση 5 στρεμμάτων και βρίσκεται στην Περαχώρη Ιθάκης, ωστόσο ανήκει σε φίλο του. Ενα μέρος μάλιστα του συγκεκριμένου οικοπέδου διεκδικεί και ο Δήμος.

Η εν λόγω έκταση, δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα

Σύμφωνα με τονAlpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα) στο πόθεν έσχες που κατέθεσε φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του, στον πατέρα του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Star, οι συγκεκριμένες αγοραπωλησίες δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια. Στο πόθεν έσχες περιλαμβάνει και τρία ακίνητα- ένα εκ των οποίων είναι το... βοσκοτόπι. Σύμφωνα πάντα, με το Star η δήλωση Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε το «πόθεν», ούτε το «έσχες». Επιπλέον στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό φιλοξενήθηκε και δήλωση ειδικού εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δυο μέρες.
Νεότερη Παλαιότερη