ΤΕΛ. ΝΕΑ

MEDIA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

STARTUPS

26 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση της Κομισόν για τις τηλεοπτικές άδειες

Αμφιβολίες αναφορικά με την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Βερολίνο ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο κ. Έτινγκερ ρωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του τύπου. "Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων", απάντησε ο κ. Έτινκερ.

Η Κομισιόν "παρεμβαίνει" όμως από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών "θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου."

Όπως είπε στη συνέχεια, αυτό το διάστημα ο ίδιος δέχεται από την Ελλάδα "προειδοποιήσεις" ότι η κυβέρνηση θέλει να "καθυποτάξει" τον τύπο και τους καναλάρχες. Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει "αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ". Όπως τόνισε ο κ. Έτινγκερ η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση. Χωρίς να τους κατονομάσει, ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι επ' αυτού συνεργάζεται με δύο έλληνες ευρωβουλευτές. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
 
Copyright © 2012-2016 BizNews
All rights reserved