Trending

Προς κατάργηση το αγγελιόσημο - Σε κίνδυνο το Ταμείο των δημοσιογράφων

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση με τους δανειστές δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει  παράταση στο αγγελιόσημο (η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) και κάλεσε τις ενώσεις των δημοσιογράφων να υποβάλλουν προτάσεις για την αντικατάστασή του.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου με τις ενώσεις των δημοσιογράφων προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, εργοδότες και εργαζόμενοι, στη θέσπιση ενός πόρου (π.χ 10% επι του τζίρου των διαφημίσεων), ο οποίος θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο.

Με την κατάργηση του αγγελιοσήμου κινδυνεύει άμεσα το Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων, δηλαδή ο ΕΔΟΕΑΠ, με λουκέτο, αφού λαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό από τα ετήσια έσοδα του αγγελιοσήμου που ανέρχονται συνολικά σε 60 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ορίστηκε και νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον ΕΔΟΕΑΠ και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς.

Το Ταμείο κύριας Ασφάλισης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο εξής θα εισπράττει εργοδοτική εισφορά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ύψους 13,5%, η οποία θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου.
Νεότερη Παλαιότερη