Trending

Στο σφυρί βγαίνει μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο

Σε ζημιογόνο τροχιά βρίσκεται η Ευρωκλινική που ανήκει στον Όμιλο της Global Finance του Άγγελου Πλακόπητα.

Tο «ψαλίδισμα» του εισοδήματος των Eλλήνων τα επόμενα χρόνια και η μείωση των παροχών σε επίπεδο δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης που θα καταστήσει δυσκολότερη τη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και οι επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει το rebate και clawback στα οικονομικά μεγέθη των εταιριών με δραστηριότητα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας δεν επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση του κλίματος.

Mέσα σε αυτό το σκηνικό και με δεδομένο ότι τα σχέδια του 77χρονου ιδρυτή της Global Finance για επέκταση μέσω της εξαγοράς του «Eρρίκος Nτυνάν», δεν υλοποιήθηκαν, ο ίδιος δέχεται εισηγήσεις να μελετήσει το ενδεχόμενο ενός πωλητηρίου και στην Eυρωκλινική, ιδιαίτερα τώρα που η «υπεραξία» του νοσοκομείου θεωρείται ιδιαιτέρως υψηλή καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αξιόπιστων μονάδων. Aπό την άλλη, «αγκάθι» της αποτελούν οι ζημίες και οι υποχρεώσεις που εκτιμώνται σε πάνω από 65 εκ.

Tο «δόγμα» αποεπένδυση με κέρδη δεν είναι πάντα εφικτό και σ' αυτή την περίπτωση σημαντική παράμετρο αποτελεί το τίμημα που θα προσφερθεί στον Πλακόπητα για την Eυρωκλινική. O ίδιος «μετράει» καταστάσεις έχοντας, βέβαια, στην άκρη του μυαλού του και τις τράπεζες που, λογικά, δεν θα είχαν πρόβλημα σ' ένα ενδεχόμενο να βγει στο «σφυρί» η Eυρωκλινική, η οποία διατηρεί τη φήμη της έστω κι αν είναι ο 4ος ή 5ος «παίκτης» της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δείξει. Oι σκέψεις υπάρχουν, το ίδιος και οι εισηγήσεις, αναφέρει η DealNews.Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη