Trending

4ος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία η Ελλάδα - "Βομβαρδισμός" νέων ΑΦΜ

Μαζικές εγγραφές νέων ΑΦΜ στη Βουλγαρία από Ελληνικές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια αποφυγής της βαριάς φορολογίας.

Όπως επισημαίνει η έκθεση της πρεσβείας, πολλές από τις εν λόγω εταιρείες έχουν ιδρυθεί με μοναδικό σκοπό την αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου και όχι οπωσδήποτε για τη μετεγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων. 

Το 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές επιχειρήσεων, οι οποίες στο σύνολό τους δεν εμφανίζουν απασχολούμενο, ενώ δεν περιλαμβάνουν μεταφορά παραγωγικής ή εμπορικής δραστηριότητας. Μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2016 εκδόθηκαν 1.500 νέα ΑΦΜ στη Βουλγαρία, τα περισσότερα εικονικά, αλλά και κάποια εξ αυτών με παραγωγική δραστηριότητα. 

Το 2015 η Ελλάδα κατείχε την 4η θέση στη γενική κατάταξη των ξένων επενδυτών στη Βουλγαρία, μετά την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Γερμανία, ενώ το απόθεμα των συνολικών ελληνικών επενδύσεων στη γειτονική χώρα το 2015 ήταν στα 2,39 δισ. ευρώ από 2,49 δισ. το 2014. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη