Trending

Αλ.Τσίπρας: Να κοπούν τα κονδύλια σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ζητά περικοπή κονδυλίων για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες δείχνουν μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό προς την Ελλάδα και δεν δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων στις χώρες τους.

Πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα (pacta sunt servanta), όπως ακριβώς έγινε και με την Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωκρίσης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης στο θέμα αυτό.

«Στην προσφυγική κρίση η Ελλάδα έφερε το μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους», ενώ αντίθετα άλλες χώρες «έκλεισαν τον ίδιο καιρό τα σύνορα και ύψωσαν φράχτες», υπενθύμισε και τόνισε πως «η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης», σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου υπήρξαν ξενοφοβικές εκδηλώσεις με τραυματίες». Εξάλλου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στον 20ό αιώνα με τις ξενοφοβικές ιδέες και τον αποκλεισμό της πρόσβασής της από άλλες χώρες». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη