Trending

Αποκαλύψεις της Γιάννας Αγγελοπούλου για τη φυγή της οικογένειας στο εξωτερικό

Σε μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό "Κ" της «Καθημερινής», η Γιάννα Αγγελοπούλου εξηγεί τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα και κάνει δηλώσεις και για την Κυβέρνηση.

«Ναι είναι αλήθεια ότι οικογενειακά μετακινήσαμε το κέντρο βάρος της περιουσίας μας εκτός Ελλάδος. Όμως βρίσκομαι συχνά στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσα αλλιώς.», σημειώνει. 

Δεν αποδέχεται, πάντως, τον όρο της «φορολογικής μετανάστευσης», σημειώνοντας ότι και φόρους πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει:

«Αν ήταν για φορολογικούς λόγους να αποφασίσουμε να μείνουμε εκτός Ελλάδος θα είχε γίνει πριν από καιρό. Ο λόγος που φέραμε τα πάνω κάτω στην οικογένειά μας, ήταν επειδή η 'μαμά ήταν στην Αθήνα'».

Οσον αφορά τις σχέσεις της με τον κ. Τσίπρα είπε ότι οι συναντήσεις μαζί του έγιναν στο φως και τον πλησίασε γιατί: «Είδα μια απόπειρα καινούργιων ανθρώπων- και νέων, κυρίως όμως καινούργιων- να δουν τα πράγματα αλλιώς σε μια Ελλάδα κουρασμένη. Μίλησα μαζί τους, σημειώστε ότι το έκανα πηγαίνοντας στα γραφεία στη Βουλή αρχικά και αργότερα στο Μαξίμου, το φως κάνει καλό σε αυτές τις υποθέσεις. Οπότε θεώρησα ότι θα τους ήταν χρήσιμο, συνέβαλα στο να γίνουν επαφές με το διεθνές σύστημα.»

Σε ερώτηση για το τι είδε να προκύπτει μετά από 18 μήνες, απάντησε:

«Οχι πάντα πράγματα συμβατά με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν: τις προσδοκίες του κόσμου εννοώ, ποιος ενδιαφέρεται για τις δικές μου! Κάποιες στιγμές είδα τα πράγματα να παίρνουν δρόμο ολισθηρό και για αυτό αισθάνθηκα υποχρεωμένη να θυμίσω τις θεμελιώδεις αγκυρώσεις που θεωρώ ότι η Ελλάδα δεν είναι νοητό να χάσει: αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό της ανήκειν. Από εκεί και πέρα, άλλοτε κρύο άλλο ζέστη...».

Σχολιάζοντας το τι έφερε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, απάντησε ότι οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες της χώρας δεν θέλησαν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους.

«Αυτό έχει μεγάλο ρόλο στο να χαθεί η δυναμική που η Ελλάδα είχε κατορθώσει να αποκτήσει. Φοβούμαι δε ότι και όταν η κρίση χτύπησε ή μάλλον όταν εκδηλώθηκαν οι παθογένειες που επί χρόνια σιγόβραζαν- η γιγάντωση ενός δημόσιου τομέα που ουδείς ενδιαφερόταν να λειτουργήσει αποδοτικά ενώ μπορούσε (το ξέρω), τα εμπόδια κάθε είδους στην ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ αυτή είναι σύμφυτη στον Ελληνα, η συγκάλυψη των μεγάλων ζητημάτων όπως του Ασφαλιστικού, η κακή και εχθρική συνολικά λειτουργία του κράτους: θέλετε κι άλλα!- πάλι οι ηγεσίες της χώρας δεν πίστεψαν στις ικανότητες προσαρμογής των Ελλήνων. Δεν μας είπαν την αλήθεια. Και εφάρμοσαν με παθητικότητα αδιέξοδες συνταγές. Η χώρα που δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές της μοιραία συρρικνώνεται σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε η κ. Αγγελοπούλου.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, αφού χαρακτηρίζει τον κόσμο των ελληνικών ΜΜΕ ως «άγρια υπόθεση» αναφέρει ανάμεσα στα άλλα «Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ξέρω αν θα προκύψει ένα καλύτερο τηλεοπτικό προϊόν, που είναι το ζητούμενο. Ούτε θα δημιουργηθεί κόσμος αγγέλων...» Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη