Trending

Γιώργος Τράγκας: Η «επιστροφή του επαίτη Έλληνα» της Bild

Συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων δημοσιευμάτων η Ελλάδα, αλλά για τους λάθος λόγους!

Όπως είπε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του στον Real FM: «Κυρίες και κύριοι η ύπατη αρμοστεία, οι ξένοι δανειστές δείχνουν ότι γυρίζουν την πλάτη στις πρωτοβουλίες και στις πιέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για κούρεμα του χρέους. Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών ο κος Σόιμπλε επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του, λέγοντας ότι εάν μειώναμε το χρέος θα κάνατε ακόμη λιγότερες μεταρρυθμίσεις. Ο Γερμανός πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέος της, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει λειτουργική διοίκηση.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες ο κος Μάρτιν Σουλτς διέψευσε τις καλλιεργούμενες προσδοκίες και πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος. Εξεπλάγην είπε ακούγοντας φήμες ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία».

Στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Τα προκλητικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του κου Τσίπρα στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την κα Μέρκελ. Η μεγάλης κυκλοφορίας Bild σε άρθρο για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ έχει τίτλο: Η επιστροφή του επαίτη Έλληνα και μέσα στο κείμενο λέει ότι θα θέσει το κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του. Για την κα Μέρκελ υπογραμμίζει, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο, τόσο η καγκελάριος όσο και ο υπουργός των Οικονομικών, γράφει η καλά συνδεδεμένη με τη γερμανική κυβέρνηση Bild, θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας τους, καθώς το ΔΝΤ μετά από ένα χρόνο δεν συμμετέχει στο 3ο πακέτο διάσωσης.

Ο Μάριο Ντράγκι επέλεξε να συνταχθεί με την πλευρά της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ που ζητούν άμεσες αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και απέναντι από τη γραμμή Σόϊμπλε – Μέρκελ που θέλουν οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν το 2018. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε πρώιμη την όποια συζήτηση για αγορά ελληνικών ομολόγων και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καν νόημα να μιλάμε για ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση προτού υπάρξει κάποια λύση για το χρέος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για το κατά πόσον το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Θέμα Ερντογάν στο τραπέζι
Συνέχισε λέγοντας: «Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αμφισβητώντας ολοένα και περισσότερο τη συνθήκη της Λωζάνης και επαναφέροντας θέματα κυριαρχίας και αλλαγής συνόρων. Μιλάει πλέον για μία κατάσταση που από ανάγκη προέκυψε και την οποία αποδέχθηκε η Τουρκία το 1923. Αυτό λέει εμείς το αρνούμαστε. «Ήθελαν τότε να ξεχαστεί το παρελθόν της Τουρκίας που είναι 1.000 ετών με οθωμανική αυτοκρατορία και με Σελτζούκους. Το 1914 ήμασταν 2 εκατ. τ.χλμ και μέσα σε 9 χρόνια πέσαμε στα 780.000 τ.χλμ. Δεν προστατέψαμε τα εδάφη μας».

Ενώ ο Τούρκος φανατίζει τα μουσουλμανικά πλήθη στην Αθήνα φίλες και φίλοι επικρατεί βαρύ κλίμα, εντονότατη φαγωμάρα και πολιτική ανοησία. Οι Έλληνες ακούνε εκπληκτικές πολιτικές δηλώσεις. Ο κος Αλεξιάδης σημειώνει ότι όποιος Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς να παραχωρεί το ακίνητο στο δημόσιο. Ο γενικός γραμματέας Εργασίας ο κος Νεφελούδης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι μόνο 800 θα χάσουν τη δουλειά τους από τα κανάλια και προφανώς τούτο το θεωρεί επιτυχία αφού τη δήλωση αυτή τη διανθίζει λέγοντας ότι ακούγονται υπερβολές και χύνονται κροκοδείλια δάκρυα. Κλίμα θυμού και απογοήτευσης στους κόλπους της Δικαιοσύνης, η οποία αισθάνεται όχι μόνο προσβεβλημένη από τις μεθόδους της εκτελεστικής εξουσίας αλλά και εκβιαζόμενη να υπακούει στις εντολές της. Οι διαμαρτυρίες, ο αναβρασμός και οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της κρατικής μηχανής, ενώ σε ολόκληρη την επικράτεια οι πάντες αναρωτιούνται πόσο καιρό θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και κυρίως αυτή η μνημονιακή κατάσταση». via Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη