Trending

Οι επιχειρηματίες πίσω από την One Outlet και τα σχέδιά τους για την αγορά Μοδιάνο

Από την One Outlet λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Με πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού και επιχειρηματικού της καθήκοντος απέναντι  στην ιστορική μνήμη, την αρχιτεκτονική αξία και την πολιτιστική κληρονομιά της Αγοράς Μοδιάνο, η ONE OUTLET AE εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στην πορεία αξιοποίησης του κτιρίου-συμβόλου της πόλης της Θεσσαλονίκης. 

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 43,6% του ακινήτου από την ONE OUTLET AE (αποκλειστικά ελληνικών συμφερόντων: 65% ‘Όμιλος εταιρειών Φάις, 35% Notos Com)  με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και ικανότητες στον επιτυχημένο σχεδιασμό και λειτουργία σύγχρονων εμπορικών εγκαταστάσεων και πολυχώρων, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις προοπτικές ανάπτυξης της Β. Ελλάδας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Η νέα επενδυτική πρωτοβουλία της ONE OUTLET AE έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την ενοικίαση  εκ μέρους της των κτιριακών εγκαταστάσεων του City Gate από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου  ΠΙΜΑ ΑΕ (αραβικών συμφερόντων)  για την ανάπτυξη και λειτουργία  του εμπορικού κέντρου “One Salonica Outlet Mall”. Σημειώνεται ότι σήμερα, το One Salonica Outlet Mall λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας κερδίσει την μεγάλη αποδοχή του καταναλωτικού κοινού της Β. Ελλάδος και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής,  με διαρκώς αυξητικό κύκλο εργασιών, νέα καταστήματα αλλά και σημαντική συνεισφορά  στην αύξηση της απασχόλησης. 

Η στρατηγική επένδυση της ONE OUTLET AE για την αναβίωση της υπολειτουργούσας σήμερα ιστορικής αγοράς δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για την ευρύτερη περιοχή,  μεγιστοποιώντας παράλληλα  το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα της ONE OUTLET στην τοπική ανάπτυξη και  απασχόληση. Παρά το γεγονός ότι το υψηλό μέγεθος της επένδυσης δεν μπορεί να καθορισθεί με ακρίβεια στην παρούσα φάση, εξαιτίας  τόσο της πολυμετοχικής σύνθεσης του νέου φορέα (εκτός της ONE OUTLET AE συμμετέχουν και 59 επιπλέον ιδιοκτήτες) όσο και της πολυπλοκότητας του έργου (τεχνικές-αρχιτεκτονικές-κατασκευαστικές μελέτες που πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοσθούν), είναι βέβαιο ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη τραπεζική υποστήριξη της Alpha Bank, ενός από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους που με συνέπεια συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. 

Στόχος της ONE OUTLET AE  είναι η σημαντική αυτή επένδυση, βασισμένη σε απολύτως υγιείς χρηματοοικονομικές βάσεις, να αποτελέσει ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί φιλοδοξία της εταιρείας η Αγορά Μοδιάνο να γίνει και πάλι το κέντρο της εμπορικής κίνησης της πόλης, ένας σύγχρονος χώρος υψηλών απαιτήσεων αποκλειστικά αφιερωμένος στην αγορά τροφίμων, στην εστίαση και στη διασκέδαση,  εφάμιλλος αντίστοιχων  των ευρωπαϊκών μητροπόλεων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική διάρκεια. Στα πλαίσια αυτά, η ONE OUTLET AE θα επιδιώξει την συνεργασία, τον συντονισμό και την υποστήριξη κάθε θεσμικού φορέα της πόλης και της περιοχής (Επιμελητήρια, Δήμος, Περιφέρεια) ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχία αυτού του φιλόδοξου, αλλά και απόλυτα απαραίτητου για την πόλη εγχειρήματος." Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη