Trending

Προβόπουλος (π Δ.ΤτΕ): "Θεωρώ ότι τα capital controls ήταν μεγάλο λάθος"

Ο Γιώργος Προβόπουλος πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προκάλεσε τα capital controls και την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δήλωσε ότι «η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τρία χρόνια. Δεν θα μπορούσε η χώρα να γλιτώσει το ταρακούνημα. Όμως θα μπορούσε - αν είχε εφαρμόσει πιο σωστές πολιτικές - να σταματήσει εκεί τον κατήφορο, να δεχθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 15% αντί για 26% και να είχε μπει σήμερα σε αναπτυξιακή πορεία. Χάσαμε σήμερα 26% του ΑΕΠ και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πορεία. Η αβεβαιότητα είναι τεράστιο αρνητικό οικονομικό στοιχείο για τους οικονομικούς παράγοντες».

Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως το 2014 θα «έκλεινε» με μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ αν οι Προεδρικές εκλογές δεν ανέτρεπαν την θετική πορεία της οικονομίας.

Η χώρα θα πληρώνει τις συνέπειες των capital controls για μια δεκαετία
Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτήρισε την επιβολή capital controls «μεγάλο λάθος» που θα το πληρώνει η χώρα για μια δεκαετία. «Θεωρώ ότι τα capital controls ήταν μεγάλο λάθος. Θεωρώ ότι θα το πληρώνουμε αυτό για μια δεκαετία αλλά δεν νομοθετεί η ΤτΕ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της αυτό» είπε χαρακτηριστικά. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη