Trending

Πούτιν σε Ολάντ: η Αθήνα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Στο βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κάνει απίστευτες αποκαλύψεις. Περιέχει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου σε δυο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde και ακολουθεί η μετάφραση του αποσπάσματος όπως την μεταφέρει η Μαρία Δεναξά στο Real.gr:

«Αυτό το βράδυ της 9ης Ιουλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται διαθέσιμος να κάνει εκμυστηρεύσεις. Μας μεταφέρει μια καταπληκτική ιστορία. «Ο Βλαντιμίρ Πουτιν» μας λέει, του τηλεφώνησε «μυστηριωδώς τρεις μέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος που διοργάνωσε και κέρδισε ο Τσίπρας», για να του μεταφέρει μια πληροφορία.

Με χιουμοριστική διάθεση μας μεταφέρει την συζήτηση που είχε με τον ένοικο του Κρεμλίνου. 

«Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία για να μην υπάρξει παρεξήγηση μεταξύ μας…

Ολαντ: Nαι κανένα πρόβλημα, πες μου», απαντά ο Ολαντ πολύ περίεργος.

«Πούτιν: H Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τυπογραφείο για να το κάνουν».

Η απόδειξη είναι ότι η Ελλάδα, εκείνη την περίοδο προέβλεπε να βγει από την Ευρωζώνη και να επανέλθει στο ιστορικό νόμισμα της.

«Τι τους απάντησες;» ζητά ο Ολάντ.

«Πούτιν: Τους απάντησα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;»

Ολαντ: Είναι μια κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, εάν έβγαινε από την Ευρωζώνη και είχε ανάγκη από χαρτονομίσματα, δεν θα σοκαριζόμουν εάν τα τύπωνε η Ρωσία, γιατί θα απαντούσε σε ένα αίτημα», απάντησε αυτοσχεδιάζοντας ο ολοένα και περισσότερο αιφνιδιασμένος Ολαντ.

«Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου δικιά μας επιθυμία», συμπλήρωσε ο Πούτιν πριν κλείσει.

«Περίεργο αυτό το τηλεφώνημα. Ο Πούτιν δεν δίνει ποτέ τίποτε στην τύχη. Τι μήνυμα ήθελε να μεταφέρει; Αναρωτήθηκα γιατί μου τα μετέφερε αυτά» είπε ο Ολαντ μπροστά μας.

«Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα, να βγει και δεύτερον για να μου πει -δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψη του, ήταν ένας κίνδυνος και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον αποφύγουμε».

Ο Ολάντ, δηλώνει σίγουρος πως «αν ο Πούτιν έκανε αυτή την τόσο εκπληκτική κίνηση μαζί του ήταν γιατί είχε καλή πρόθεση. Εξάλλου την κράτησα για μένα».

Όχι ακριβώς…

Διαψεύδει η Αθήνα

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής:

«Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα-->
Νεότερη Παλαιότερη