Trending

Τεράστια εφοπλιστική εξαγορά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital, ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου προχώρησε σε εξαγορά των δύο υπερδεξαμενόπλοιων (VLCC) που είχε παραγγείλει η Metrostar συμφερόντων Θ. Αγγελόπουλου.

Ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλούνται τα ειδικευμένα πρακτορεία του κλάδου, αναφέρουν ότι τα συμφέροντα Αλαφούζου προχωρούν στην εξαγορά των δύο αυτών υπό ναυπήγηση Very Large Crude Carriers έναντι τιμήματος σημαντικά χαμηλότερου από αυτό με το οποίο είχαν συμβολαιοποιηθεί από τη Metrostar.

Καταλύτης στην κίνηση αυτή εξαγοράς του ομίλου Αλαφούζου, εικάζεται πως υπήρξε η εξασφάλιση μακροχρόνιων ναυλοσύμφωνων για αμφότερα τα νεότευκτα, με την ινδική πετρελαϊκή  Reliance. Ειδικότερα οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κλείσει ημερήσιους ναύλους της τάξης των 29 χιλιάδων δολαρίων ημερησίως , για μεταφορά αργού του ινδικού πετρελαϊκού ομίλου. Ήτοι έχουν εξασφαλίσει ταμειακές ροές ύψους 63,51 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία. 

Εφόσον το deal με την οικογένεια Αλαφούζου ολοκληρωθεί ο όμιλός του θα έχει αποκτήσει νεόκτευκτο ποιοτικό τονάζ, σε ελκυστική τιμή και μάλιστα με εξασφαλισμένη κατά τις σχετικές πληροφορίες απασχόληση κάτι που διευκολύνει τη χρηματοδότηση της εξαγοράς τους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη