Trending

Τι συμβαίνει στη Διοίκηση της Πειραιώς

Οι εξελίξεις στις Διοικήσεις των Τραπεζών στην Ελλάδα έχουν επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μεγαλύτερη εξ αυτών, την Πειραιώς. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι αλλαγές θα έχουν συντελεστεί πριν το κρίσιμο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, όπως τουλάχιστον δήλωσε προχθές μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι τόσο απλά.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει και τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και άγνωστο παραμένει εάν στην Πειραιώς θα υπάρξει πρώτα εκλογή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του διευθύνοντος συμβούλου ή το αντίστροφο. Η διαδικασία αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου είναι σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο, με το fund του John Paulson να επιχειρεί να θέσει εμπόδια σε διάφορα στάδια της επιλογής νέου προσώπου για το τιμόνι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, αναφέρει η fpress. 

Στη λίστα προεπιλογής για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου οι αξιολογητές βρίσκονται σε αυτή τη φάση περίπου 10-15 ονόματα, μεταξύ των οποίων και του Γιώργου Πουλόπουλου, που ανέλαβε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος τον Μάιο, μετά την εμπλοκή με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, η υποψηφιότητα του οποίου κόπηκε κυριολεκτικά στο και πέντε και αφού είχε ήδη περάσει από την πρώτη έγκριση του SSM. 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τη θέση του προέδρου στην Τράπεζα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν τον Λουκά Ρίζο, πρώην στέλεχος της Deutsche Post Bank, ως έναν από τους πιθανούς υποψηφίους. 

Την ίδια ώρα, η αίτηση αναίρεσης, που είχε υποβάλλει στον SSM ο εκπρόσωπος του Paulson στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς, Alexander Blades, ζητώντας να παραμείνει, απερρίφθη οριστικά. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Χάρης Κυριαζής, αποπέμπονται, σύμφωνα με τις επιταγές του Εποπτικού Μηχανισμού, ενώ πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ε. Βασιλάκης. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη