Trending

Το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση

Aπό το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τη συζήτηση, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση, να γυρίσει στρατηγικά δικαιωμένο.

Χαρακτήρισε το επίπεδο της συζήτησης που έγινε στο συνέδριο, από την Πέμπτη το βράδυ, ως αντάξιο της ευθύνης που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε ότι ως χώρα βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή και σε λίγο «θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι «να βγάλουμε την πατρίδα μας από την επιτροπεία, τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της λιτότητας».

«Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες δύσκολους, που θα κρίνουν πολλά, ενόψει της ερχόμενης τριετίας μέχρι τις εκλογές το 2019», πρόσθεσε, ενώ έθεσε ως στόχο «να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με μια άλλη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ανεξαιρέτως ως «κομπάρσους της διαπλοκής», ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα διεκδικεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο «άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει».

«Όλοι κατανοούν πια ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα. Έχουμε ιστορική ευθύνη, θα μπορούσαμε να λέμε η οικονομία ανακάμπτει. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι έχει καλύτερες επιδόσεις, σε σχέση με όλες τις προβλέψεις. Άρα, πώς καταστράφηκε η οικονομία; Και το '16, όταν οι προβλέψεις μιλούσαν για διατήρηση της ύφεσης. Δεν θέλουμε ιστορίες επιτυχίας, θέλουμε η οικονομία να απογειωθεί, να κλείσουμε κοινωνικές πληγές που άνοιξαν στα πέντε χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη