Trending

Τοποθετείται επίτροπος στη Forthnet

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Forthnet μετά τη συμμετοχή μόνο των πιστωτριών τραπεζών που ήταν οι μόνες που συμμετείχαν με 70 εκατομμύρια ευρώ στο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι τράπεζες αναμένεται να ορίσουν ένα στέλεχός τους, το οποίο θα αναλάβει να «ελέγχει» τι γίνεται στη Forthnet, έχοντας ένα ρόλο που στο εξωτερικό αποκαλείται chief restructuring officer. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μία προσπάθεια, ενδεχομένως μαζί με τη διοίκηση της Forthnet, για την ανεύρεση νέων επενδυτών, αναφέρει η Ημερησία. 

Ένα άλλο σενάριο που έκανε τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή του είναι αυτό που θέλει τη διάσπαση της εταιρείας και την ξεχωριστή πώληση του τομέα σταθερής τηλεφωνίας και Internet και του τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μάλιστα, οι πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και δη από το εξωτερικό για τον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πάντως, η διοίκηση της Forthnet αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις μείωσης του λειτουργικού κόστους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα-->
Νεότερη Παλαιότερη