Trending

Ο Γ.Τράγκας σχολιάζει τα παρελκόμενα της Προεδρικής επίσκεψης: Χολυγουντιανός σταρ ο Μπ.Ομπάμα

Τον Ομπάμα και τα ψιλά γράμματα της επίσκεψής σχολίασε καθ’ολη τη διάρκεια της σημερινής του εκπομπής ο Γιώργος Τράγκας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Με το αιώνιο φως της Ακροπόλεως ο Μπάρακ Ομπάμα γράφει τον επίλογο της προεδρικής θητείας του. Τη γη που γέννησε τη Δημοκρατία επέλεξε για να στείλει τα τελευταία μηνύματά του προς τους Αμερικανούς Πολίτες, την Ευρώπη κι ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό όπως είπε ήταν το όνειρό του, να επισκεφτεί δηλαδή το λίκνο της Δημοκρατίας και αυτό κάνει κατά τη διαδικασία εξόδου του από το λευκό οίκο. Όπως και να έχει, για αυτό είμαι σίγουρος, είναι και θα γραφτεί και από τους ιστορικούς του μέλλοντος ένας από τους πλέον ανθρώπινους προέδρους που εξέλεξαν οι Αμερικανοί στην μεταπολεμική περίοδο».

Σαν σταρ του σινεμά
«Ταλέντο στην επικοινωνία, με πραγματικό αέρα σταρ του Χόλιγουντ, της παγκόσμιας σκηνής, ικανότατος αγορητής, ήρθε και μας είπε ωμή την αλήθεια! Εγώ είμαι και θα παραμείνω συμπαραστάτης σας αλλά υπάρχουν και οι Βόρειες κυβερνήσεις που δεν είναι τόσο δημοφιλείς στη χώρας σας, που έχουν έναν άλλο πληθυσμό και άλλα προβλήματα. Άλλωστε η Ευρώπη είναι κομπλικέ, έχει 28 χώρες, 28 κοινοβούλια που πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Εγώ ένα κογκρέσο έχω και όταν είχα την πλειοψηφία, δεν πέρασα όσα ήθελα. Φανταστείτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Δηλαδή μας είπε, εγώ παροτρύνω και θα βοηθάω και όταν φύγω από την Προεδρία αλλά τώρα πια άλλοι αποφασίζουν.

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος έσπευσε να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα λέγοντας για τη νέα αμερικανική ηγεσία ότι εξεπλάγην για το αποτέλεσμα των εκλογών «ακόμη και σήμερα δεν νιώθω υπεύθυνος για τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου. Θα υψώσω την φωνή μου -πρόσθεσε- όπου θεωρώ ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει άδικο, όμως θα συνεργαστώ με τον Τραμπ. Εγώ, είπε σε γενικές γραμμές έκανα αρκετά πράγματα στην Αμερική και ακόμη έχω μια ισχυρή πλειοψηφία που πιστεύει ότι τα πήγα καλά! Εδώ υπάρχει μια αναντιστοιχία. Από τη μία πλευρά η αγωνία και ο φόβος και από την άλλη η πιο θετική άποψη. Ο κόσμος στην Αμερική τελικά πίστεψε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα. Ο χρόνος θα δείξει σχετικά με εμάς και με το BREXIT εάν αυτές οι δύο εξελίξεις εξέφρασαν τους ανθρώπους που ψήφισαν υπό καθεστώς φόβου.

Κυρίες και κύριοι, ο Μπάρακ Ομπάμα με άλλα λόγια είπε στην Αθήνα ελπίζω ότι η νέα αμερικανική ηγεσία θα κινηθεί στις ίδιες ράγες αλλά ο χρόνος θα δείξει… Άφησε και τη δική του ανησυχία να βγει στον αέρα και να διαχυθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ουσιαστικά είπε και σε εμάς αλλά όχι με τον ξερό τρόπο του Όλι Ρεν – ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ».

Κουβέντα για την Τουρκία
Στο Κυπριακό έγινε αναφορά, όμως… «Δεν έγινε καμία αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένα είδος απαγορευτικού από τη νέα αμερικανική ηγεσία που μόλις εξελέγη βγήκε με δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας. Αντίθετα για το Κυπριακό κάτι είπε για μια γέφυρα – κράτος που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις εξελίξεις στην Κύπρο. 1ον Ζητάνε εγγυήσεις και διατήρηση της κατοχής οι Τούρκοι και 2ον μία μεταβατική μορφή συνομοσπονδίας που αν αποτύχει επαναφέρει την Κύπρο σε προηγούμενη θέση και σε υποβάθμιση από κράτος σε ελληνική κοινότητα μακριά της Ευρώπης.

Η κα Νούλαντ- η γνωστή κα Νούλαντ που εποπτεύει και των ενεργειακών θεμάτων και των σχέσεών μας με τη Μόσχα είναι εδώ. Πραγματικά ελπίζω να μην ακούσουμε ότι και ο Τσίπρας μετά το μνημόνιο απορροφά ή ωθείται να απορροφήσει και τους κραδασμούς άλλων εθνικών θεμάτων.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε καλούς στίχους, καλή ομιλία και καλές απαντήσεις αλλά η εικόνα του δεν ήταν καλή. Έδειχνε αδιάθετος, μιλούσε με μισοκλεισμένο το δεξί μάτι, ένιωθε άβολα στην καρέκλα του με ανοικτά τα πόδια και εμφανείς συσπάσεις στο πρόσωπό του, έδειχνε ο άνθρωπος πραγματικά πιεσμένος και έχω την αίσθηση ότι αντιμετώπιζε μία ασφυκτική πίεση. Από τη μια μεριά ο Ομπάμα του είπε ότι οι Βόρειοι έχουν προβλήματα και αυτοί, εγώ φεύγω και από την άλλη όλα δείχνουν ότι η Αμερικανική ηγεσία, η απερχόμενη αμερικανική ηγεσία, του μίλησε για μια λύση του Κυπριακού που τον αναστάτωσε.

Πάντως, ας είμαστε ειλικρινείς ο Αλέξης ήταν σωστός όταν είπε ότι δεν είναι αυτός που θα πείσει τον κο Ερντογάν να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, γιατί δεν είναι η Ελλάδα που κατέχει την Κύπρο 42 χρόνια, είναι η Τουρκία.

Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλο ήταν ομολογουμένως πολύ καλός, θα έλεγα ξάστερος και συγκινητικός κλείνοντας την προσφώνησή του στο γεύμα, λέγοντας ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!» Πηγή crashonline Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη